Presă

Interviu Blaise Sarcone, președintele ICC Industries

Home » Media » Presă » Interviu Blaise Sarcone, președintele ICC Industries

Blaise Sarcone, președintele ICC Industries Inc: “Azur are un viitor luminos și, la fel, are și Timișoara”.

• La întâlnirea cu distribuitorii ați vorbit despre AIM (ȚINTĂ). Explicați-ne mai pe larg acest concept.
    Blaise Sarcone, președintele ICC Industries Inc: A vine de la Automatizare. Dorim, deci, ca pe viitor să automatizăm cât mai mult procesele noastre de producție. I vine de la Investiție și vom investi în câteva sectoare cheie. În primul rând vom investi în oameni, vom investi în echipamente și vom investi în dezvoltarea produselor. M acoperă două sectoare. Unul este Marketingul și celălat este Managementul. Având, așadar, departamente de management și marketing competente, trebuie să fim în pas cu tendințele actuale și să continuăm drumul spre progres. Nu intenționăm să schimbăm oamenii, ci să progresăm în tipul de management pe care îl implementăm. În ceea ce privește marketingul, vom încerca să ne creștem prezența pe piețele din România și din țările vecine.

• Cum vedeți dezvoltarea companiei pentru, să spunem, următorii 3-5 ani?
    Blaise Sarcone, președintele ICC Industries Inc: Bună întrebare. Compania a cunoscut o creștere foarte mare în ultimii 15 ani. S-au îmbunătățit procesele de manufacturare, la fel ca și vânzările și marketingul. Cred că vom continua să construim pe această bază: un portofoliu puternic de vopsele și o creștere constantă a business-ului. Performanțele în producția diviziei de vopsele și a diviziei de compozite s-a îmbunătățit substanțial, avem clienți foarte mari, care au încredere în noi, iar pentru mulți dintre ei Azur a devenit un furnizor de primă categorie. Plecând de la această performanță, vom continua să dezvoltăm gama de produse, vânzăriile și operațiunile. Mă aștept ca vânzările să crească și compania să se extindă cât mai mult pe piețele externe.

• Cum descrieți rezultate obținute de compania Azur în anul precedent?
    Blaise Sarcone, președintele ICC Industries Inc: Rezultatele companiei în 2015 au fost cele mai bune de când ICC deține Azur, adică din ultimii 15 ani. Datorită muncii asidue a managementului companiei și a angajaților, putem vedea transformările prin care a trecut Azur pentru a se afla azi aici. Vânzările au fost bune, performanța financiară a companiei a fost bună, deci sunt foarte mulțumit de rezultatele companiei și de performanțele care au fost obținute.

• Ce trebuie să știe angajații Azur, partenerii și comunitatea locală despre intențiile companiei pentru următoarea perioadă?
    Blaise Sarcone, președintele ICC Industries Inc: Azur se apropie de aniversarea a 95 de ani de existență. Nu sunt foarte multe companiile care se pot lăuda cu o asemenea longevitate, fie că vorbim de SUA sau Europa. Procentul companiilor care să activeze pe piață de 95 de ani este foarte mic în Statele Unite ale Americii. Cred, deci, că Azur a dovedit că este o companie solidă, care are o istorie frumoasă și un viitor și mai frumos, nu doar pentru angajații Azur, clienții Azur, dar și pentru comunitatea din Timișoara. Au fost făcute investiții substanțiale în ultimii 15 ani de când compania a fost preluată de ICC și cred că este o dovadă clară a angajamentului pe care acționarii și l-au asumat pentru companie și pentru comunitate.

• Cum ați descrie cele câteva zile petrecute la Timișoara?
    Blaise Sarcone, președintele ICC Industries Inc: Văd evoluția permanentă a comunității din Timișoara, în multe privințe, similară cu evoluția pe care o văd în Azur. De fiecare dată când vin în Timișoara văd tot mai multe îmbunătățiri. Văd mai multă dezvoltare, mașini mai scumpe, mai mulți oameni în restaurante și magazine, văd, deci, o dezvoltare constantă asemănătoare evoluției și îmbunătățirilor pe care le-a cunoscut și Azur. Cred că, la fel ca și Azur, Timișoara are un viitor luminos.

• Aveți un mesaj pentru angajații Azur?
    Blaise Sarcone, președintele ICC Industries Inc: Angajaților Azur vreau, în primul rând, să le mulțumesc pentru munca intensă pe care au depus-o de-a lungul anilor. La Azur avem foarte mulți angajați care sunt alături de noi de foarte mulți ani, iar acționarii au investit foarte mult în companie. Nu am fi cunoscut succesul fără contribuția substanțială a angajaților, fără munca și determinarea lor. În al doilea rând, cred că și angajații văd eforturile continue care s-au făcut pentru dezvoltarea companiei și sunt și ei convinși că Azur va avea un viitor luminos. Ca rezultat, și ei pot avea un viitor bun alături de companie, deoarece, la fel cum compania crește și ei au oportunitatea de a crește profesional.
ABONARE
Date de contact