Kültérre szánt tanácsok

Hólyagosodás

LEÍRÁS:
A holyagok keletkezése a tapadás elvesztés és a festékréteg felemelkedése esetén.


OKOK:

  • a festékek nedves felületen történõ alkalmazása
  • festék alkalmazása mielõt az alapréteg megszáradna (különösen akkor, ha egymást követõ rétegeket alkalmaztak idõvel)
  • az emulgeált festékfilmet nagy nedvességre vagy közvetlen nedvességre van kitéve a festék megszáradása után, különösen akkor, ha nincs megfelelõen elõkészítve a festendõ felület


MEGOLDÁS:
Fontos, hogy eltávolítsa a nedvesség okát. Az érintett területeket száradni hagyják azért hogy ne sérüljenek a következõ festékrétegek. A holyagok kármentesítési megoldása a felületi sérülés mértékétõl függõen eltérõ lehet. Ha a holyagok nem érnek el a felületethez, és csak a festékrétegben vannak, akkor kaparásal eltávolíthatók a festék és az aljzat jellegébõl adódóan, spatulával, drótkefével. A felületet csiszolják, portalanítsák, szükség esetén javítják gittel és megfelelõen felkészítik a festék felhordására. Ha az aljzat érintett, az érintett réteget el kell távolítani és javítani kell. A felület teljes és alapos száradása után a felületet csiszoljuk és geltteljük, majd megfelelõ módon alapozzuk, az utolsó lépés a festék alkalmazása.
Tartós védelemért minden évszakban, használja az EVRIKA kültéri szilikonos festéket, amely megvéd a nedvesség és a piszok ellen, amely homlokzatnak szépséget és ellenállást biztosít az idõ múlásával.

A tartós bevonatokhoz egy rendkívül hatékony megoldás a Evrika Pro könyen mosható festék, I osztályú víztaszító festék, hidrofób amely nagy ellenállást mutat a mosási ciklusokra, az idõjárás és az UV ellen.

Somerset Hírlevél
feliratkozás
* A GDPR előirása szerint, mely hivatalba lépett 2018.05.25-én, a feliratkozása magába
foglalja beleeggyezéssét az ön adatai tárolássára magánjelegű newsletter küldés érdekében.
Kapcsolatfelvételi adatok
tel: 0040-256-222139
fax: 0040-256-222179