Kültérre szánt tanácsok

Réteges leválás

LEÍRÁS:
A festék leválássa a gyenge tapadás miatt. Ahol van egy alapozó és egy vagy több réteg festék, a lehámlás egy vagy több réteget érinthet.


OKOK:

  • a nedvesség beszivárgása két nem gittelt rész között, lejárt szavatosságú gitt, szivárgások tetõn vagy falon keresztül
  • a felület nem megfelelõ‘ elõkészítése
  • a fémes felületen, amelyen alkid alapozót alkalmaztak, nem zsírtalanították


MEGOLDÁS:
A falazó felületeknél azonosítani és eltávolítani kell a nedvesség forrását. Ha tetõhibák vagy szivárgások vannak, a problémát orvosolni kell, hogy kiküszöböljék a nedvesség által okozott gonodkat. Ha a felület réteg érintett, az érintett réteget el kell távolítani és ki kell javítani. Az öreg festékrétegeket eltávolítják, zsírtalanítják és portalanítják a felületet. Helyreállítás után az alapozót alkalmazák, és hagyják a felületet telyesen megszáradni.
A falazott felületeknél ajánlot utoló rétegként használni az EVRIKA kültéri mosható szilikonos festéket vagy a Evrika Pro könyen mosható szilikonos festéket, amely ellenáll az idõjárásnak, az UV sugárzásnak és a piszoknak. A fém felületek esetében tisztítsák, el távolítsák a rozsdát, ha szükséges, kefével vagy  csiszolópapírral és zsírtalanítják hígítóval, majd védje meg az EVRIKA korróziógátló alapozóval. Javasoljuk, hogy 1-2 réteg gyorsan száradó EVRIKA zománcot vagy az EVRIKA superfényes zománcot használja. A fafelületeket tisztítják, a repedéseket vagy más felületi hibákat gittel javítják, a felületet megszárítják, csiszolópapírral csiszolják, a LAZUR 2 az 1-ben favédõ alapozót alkalmazák és végsõ rétegként a kívánt bevonat szerint választhat egy zománc vagy lakk festéket.

Somerset Hírlevél
feliratkozás
* A GDPR előirása szerint, mely hivatalba lépett 2018.05.25-én, a feliratkozása magába
foglalja beleeggyezéssét az ön adatai tárolássára magánjelegű newsletter küldés érdekében.
Kapcsolatfelvételi adatok
tel: 0040-256-222139
fax: 0040-256-222179