Sfaturi pentru exterior

Bășicarea

DESCRIERE:

Bule rezultate ca urmare a pierderii aderenței și ridicării peliculei de vopsea de pe suprafața suport.

CAUZE:

  • aplicarea vopselelor pe o suprafață umedă
  • aplicarea unei vopsele înainte ca substratul să fie uscat (mai ales atunci când de-a lungul timpului s-au aplicat straturi succesive)
  • expunerea peliculei de vopsea emulsionată la umiditate ridicată sau umezeală imediat după ce vopseaua s-a uscat, în special în cazul în care nu s-a pregătit corespunzător suprafața de vopsit
     

SOLUȚIE:

Este important să se înlăture cauza umezelii. Zonele afectate sunt lăsate să se usuce pentru a nu afecta straturile următoare de vopsea. Soluția de remediere în cazul formării bulelor diferă în funcție de gradul de afectare al suprafeței. Dacă bulele nu ajung până la suport și sunt doar în stratul de vopsea acestea se pot înlătura funcție de natura vopselei și substratului prin răzuirea cu ajutorul unui șpaclu, periei de sârmă. Suprafața se șmirgheluiește, se desprăfuiește, se repară dacă este cazul cu Chit de Cuțit și se pregătește corespunzător urmând a se aplica vopseaua. Dacă este afectat stratul suport trebuie să se îndepărteze stratul afectat și să se repare. După uscarea totală și în profunzime a suprafeței se șmirgheluiește și se gletuiește suprafața apoi se amorsează corespunzător, pasul final fiind aplicarea vopselei. Pentru o protecție de durată  în orice anotimp, folosiți EVRIKA exterior cu silicon, care acționează ca o barieră împotriva umidității și murdăriei, conferind fațadelor frumusețe și rezistență în timp. De asemenea o soluție foarte eficientă pentru finisaje durabile este Evrika Pro Ultralavabilă, vopsea clasa I de lavabilitate, hidrofobă având rezistență mare la cicluri de spălare, intemperii și UV.

ABONARE
NEWSLETTER
* În conformitate cu prevederile GDPR , aplicabil din data de 25.05.2018, abonarea implică acordul dumneavoastră
explicit referitor la procesarea datelor dvs în scop propriu pentru trimitere de newslettere.
Date de contact
Bulevardul Constructorilor, Nr. 1-3, Timișoara 300571, România
tel: 0040-256-222139
fax: 0040-256-222179