Sfaturi pentru exterior

Cojirea

DESCRIERE:

Desprinderea vopselei datorită slabei aderențe. Acolo unde este un grund și o vopsea sau mai multe straturi de vopsea, exfolierea poate include unul sau mai multe straturi.

CAUZE:

  • infiltrarea umidității prin îmbinări nechituite, chit uzat sau scurgeri prin acoperiș
  • pregătirea neadecvată a suprafeței
  • suprafața metalică pe care s-a aplicat un grund alchidic nu a fost degresată
     

SOLUȚIE:

Pentru suprafețele din zidărie identificați și eliminați sursa umezelii. Dacă există defecțiuni ale acoperișului sau scurgeri se remediază problema pentru a se elimina astfel cauzele umidității. Dacă este afectat stratul suport trebuie să se îndepărteze stratul afectat și să se repare. Straturile vechi de vopsea se îndepărtează, se degresează și se desprăfuiește suprafața. După remediere se aplică amorsa/vopseaua grund și se lasă suprafața să se usuce în profunzime. Pentru suprafețele de zidărie se recomandă ca strat final vopseaua lavabilă de exterior cu silicon EVRIKA sau Evrika Pro ultralavabilă cu silicon ce prezintă rezistență superioară la intemperii, UV și murdărire.                                                                        
În cazul suprafețelor metalice  se curăță, se îndepărtează rugina dacă este cazul prin periere sau șlefuire cu hârtie abrazivă și se degresează cu diluant, apoi se protejează cu grund anticoroziv EVRIKA. Recomandarea noastră este aplicarea a 1-2 straturi de email EVRIKA cu uscare rapidă sau EVRIKA email superlucios. Pentru suprafețele din lemn se curăță, se remediază fisurile sau alte imperfecțiuni ale suprafeței cu Chit de Cuțit, se usucă suprafața, se șlefuiește cu hârtie abrazivă, se aplică LAZUR grund protecție lemn 2în1, iar ca strat final se aplică funcție de finisajul dorit un email sau lac.

ABONARE
NEWSLETTER
* În conformitate cu prevederile GDPR , aplicabil din data de 25.05.2018, abonarea implică acordul dumneavoastră
explicit referitor la procesarea datelor dvs în scop propriu pentru trimitere de newslettere.
Date de contact
Bulevardul Constructorilor, Nr. 1-3, Timișoara 300571, România
tel: 0040-256-222139
fax: 0040-256-222179