Sfaturi pentru exterior

Cretarea

DESCRIERE:

Formarea unei pulberi fine la suprafața peliculei de vopsea în timpul expunerii la intemperii, care poate provoca o ușoară pierdere a culorii. Deși unele grade de cretare sunt normale, eroziunea excesivă a peliculei poate rezulta în urma cretării.

CAUZE:

  • utilizarea unei vopsele de interior pentru aplicații în exterior
  • aplicarea vopselei pe un suport poros, fără amorsare prealabilă
     

SOLUȚIE:

Este de evitat aplicarea produselor cu destinație clară pentru interior la exterior. Produsele pentru exterior prezintă rezistență superioară la murdărie, rezistență la intemperii și UV. Cretarea vine ca ”răspuns” la o pregătire precară a suportului. Mai întâi trebuie îndepărtat pe cât posibil reziduul de cretare prin răzuire cu o perie aspră, rigidă după care se spală bine suprafața suport. Se verifică eventualele urme de cretare dând cu o cârpă neagră pe suprafață după ce aceasta s-a uscat.
Se va folosi amorsa EVRIKA ca prim strat ce umple bine porii urmată de aplicarea a 1-2 straturi de EVRIKA lavabilă de exterior cu silicon care este barieră împotriva umidității și murdăriei conferind fațadelor frumusețe și rezistență în timp sau Evrika Pro ultralavabilă, vopsea clasa I de lavabilitate, hidrofobă având rezistență mare la cicluri de spălare, intemperii și UV.

ABONARE
NEWSLETTER
* În conformitate cu prevederile GDPR , aplicabil din data de 25.05.2018, abonarea implică acordul dumneavoastră
explicit referitor la procesarea datelor dvs în scop propriu pentru trimitere de newslettere.
Date de contact
Bulevardul Constructorilor, Nr. 1-3, Timișoara 300571, România
tel: 0040-256-222139
fax: 0040-256-222179