Sfaturi pentru interior

Ramă tablou

DESCRIERE:

Un efect al unei culori neuniforme care poate apărea când un perete este vopsit cu o rolă, dar pensulat la colțuri. Zonele pensulate apar în general mai întunecate semănând cu ”rama unui tablou”. De asemenea zonele pulverizate pot fi mai întunecate decât zonele învecinate care sunt pensulate sau pe care s-a aplicat vopseaua cu rola. Efectul de ramă de tablou se poate referi și la efecte de luciu.

CAUZE:

  • distribuirea diferită a vopselei, la aplicarea cu pensula sau rola. Pensularea va avea în general ca rezultat un consum mai redus decât aplicarea cu rolă, producând o peliculă mai groasă, cu mai multă putere de acoperire
     

SOLUȚIE:

Lucrați sistematic- este important să vopsiți un perete întreg dintr-odată fără pauză pentru a nu avea diferențe de nuanță. Se menține întotdeauna o muchie umedă atunci când vopsiți aplicând vopseaua spre zone nevopsite și înapoi spre zona vopsită. Este foarte imporant să vopsiți mai întâi marginile. Dacă zugrăviți cu pensula începeți din colțul de sus aplicând vopseaua cu mișcări scurte pe porțiuni mici pe verticală și apoi pe orizontală. Dacă zugrăviți cu trafaletul puneți vopseaua în tavă, înmuiați trafaletul în vopsea, apoi rulați-l pe grila tavei pentru a elimina surplusul și apoi aplicați vopseaua pe tavan și pereți. Apropiați-vă pe cât posibil de colțuri. Vopsirea suprafeței se va face uniform, de sus în jos fără întrerupere pentru a preveni stropirea și apariția unor dungi inestetice.

ABONARE
NEWSLETTER
* În conformitate cu prevederile GDPR , aplicabil din data de 25.05.2018, abonarea implică acordul dumneavoastră
explicit referitor la procesarea datelor dvs în scop propriu pentru trimitere de newslettere.
Date de contact
Bulevardul Constructorilor, Nr. 1-3, Timișoara 300571, România
tel: 0040-256-222139
fax: 0040-256-222179